els ottenhof, cobra museum

“een accountant die weet waar de nuances bij ons liggen, dat werkt prettig”

Het Cobra Museum is al heel wat jaren klant bij Geert Hoes, partner bij Amstelstad Accountants uit Amstelveen. Als museum voor moderne kunst biedt het Cobra Museum een podium aan het erfgoed van de internationale Cobrabeweging waarvan creatieve vrijheid, gedrevenheid en maatschappelijke betrokkenheid kenmerkend zijn. Een culturele instelling die dus goed bij Amstelstad past.

Met aandacht voor de unieke situatie van een museum

Als accountant ziet Amstelstad erop toe dat het financieel goed geregeld is, maar hebben zij ook aandacht voor de unieke situatie van een museum.
“Geert kent ons heel goed en weet waar de nuances liggen. Hij weet hoe het er in een museum aan toe gaat en waar we de ruimte nodig hebben. Gelukkig kan hij goed de hoofd- van de bijzaken scheiden en plaatst strikte regelgeving in het juiste perspectief. Zo helpt hij ons om steeds verder te professionaliseren en te voldoen aan alle regels zonder dat we daarmee ons eigen signatuur verliezen. Deze prettige samenwerking bevalt ons heel goed.”

Persoonlijk advies, begeleiding en het gewoon regelen

Voor het Cobra Museum knoopt Geert “de zaken aan elkaar”; de cijfers van een jaarrekening zijn voor hem niet het sluitstuk van een jaar. Hij zoekt daarin de signalen van wat er dagelijks gebeurt en kijkt hoe het beter kan. Zo heeft hij de financiële afdeling geholpen met een procedure om tentoonstellingsbudgetten strak te bewaken en het besef van een betere kostenbeheersing in het hele bedrijf door te voeren. Dat is kenmerkend vindt Els Ottenhof voor Geert en voor Amstelstad: “Ze helpen persoonlijk met advies, begeleiding en regelen het gewoon. Zodat wij er mee verder kunnen.”

Expertise in cultuur

Op de vraag waarom het Cobra Museum klant is bij Amstelstad, is het antwoord duidelijk. “Geert is een klantgerichte, meedenkende dienstverlener met een onafhankelijke oordeelsvorming en advisering. Hij is toegankelijk, prettig in de omgang en bovenal optimistisch!” Dat hét expertisecentrum op het gebied van de Cobrabeweging prettig samenwerkt met een accountant met veel expertise in de culturele sector, is dan eigenlijk ook geen kunst.

foto: Erik & Petra Hesmerg