erik backer, melkweg

“het is een verademing om amstelstad als accountant te hebben”

De Melkweg is vooral bekend als poppodium met een brede, eigentijdse muziekprogrammering. Toch zijn ze veel meer dan dat. Erik Backer, zakelijk directeur, omschrijft de Melkweg als een ‘multimediaal centrum met een internationale programmering’ en een ‘not-for-loss organisatie’. Ze verdienen meer dan 90% van hun inkomsten zelf waardoor de bedrijfsvoering anders is dan bij pure non-profit organisaties. “Dan heb je een accountant nodig die zowel de non-profit als onze werkwijze begrijpt.”

ervaring met de non-profit en een frisse kijk op processen

In Geert Hoes van Amstelstad vond de Melkweg zo’n accountant. De ervaring met de non-profit en de kennis van subsidieregelingen is heel nuttig. Maar de frisse kijk op bestaande processen, het begrip voor de werkwijze van de Melkweg en de flexibiliteit van Amstelstad om daarmee om te gaan, gaf de doorslag. De Melkweg is sinds 2012 klant en vindt het een verademing om Amstelstad als accountant te hebben.

amstelstad staat als partner naast de melkweg

Terwijl de vorige accountant zelfs na ruim 20 jaar steeds weer dezelfde vragen stelde, had Geert al heel snel door hoe de Melkweg werkt. Met concrete adviezen gaf hij aan waar verbeteringen mogelijk waren om zo weer een goede basis te creëren. En elk gesprek verloopt heel helder. “Geert is heel duidelijk, hij heeft antwoord op onze vragen, geeft goede adviezen en is een partner voor ons. Hij staat als accountant echt naast de Melkweg” vertelt Erik Backer.

als accountant biedt amstelstad meerwaarde aan bedrijven

Erik Backer omschrijft Amstelstad als een accountantskantoor waar ze begrip hebben voor bedrijven die niet in een puur-zakelijke omgeving werken. “Als accountant hebben ze echt een meerwaarde voor deze bedrijven. Zij bewijzen dat de administratie geen noodzakelijk kwaad is, maar dat het voordelen kan opleveren.”

amstelstad, ‘for something completely different’

Dagelijks werkt de Melkweg aan een bijzondere programmering die de moeite waard is en bezoekers aantrekt. Zou Amstelstad in deze programmering opgenomen worden, dan kondigt de Melkweg ze als volgt aan: ‘for something completely different’.  Een onderscheidend talent in de culturele sector.